Marja-aronia-omenahillo

Marja-aronioita jäi vielä viimeisestä leipomiskerrasta yli, joten jotain niistä halusin vielä tehdä. Sain viime viikolla puhelun meidän naapurustosta, että erään talon pihalta saisin käydä keräämässä omenoita. Nyt sitten sain itsestäni irti ja kävin hakemassa korillisen – ja vähän ylikin – omppuja. Kiitos omenoista! 

Marja-aronioista ja omenoista keittelin hilloa. Nyt en siivilöinyt marjoja enkä muutakaan, jotta kaikki tärkeät vitamiinit pysyvät niin omenoissa kuin marja-aronioissakin. Kuoretkin jätin omenoihin, vain siemenkodat poistin. Soseutin kyllä, jotta kuoret eivät jää ikäviksi sattumiksi hillon sekaan.
Marja-aronia-omenahillo


700 g omenoita

300 g marja-aronioita

3/4 dl vettä

1 pkt hillo-marmeladisokeria

1 vaniljatanko

1 kanelitanko

Pese marja-aroniat sekä omenat ja poista siemenkodat omenoista. Pilko omenat. Halkaise vaniljatanko ja laita kaikki hillon ainekset kattilaan. Keittele niin kauan kunnes omenat ovat pehmentyneet. Poista vanilja- ja kanelitanko ennen soseuttamista. Soseuta omenat ja marja-aroniat sauvasekoittimella tasaiseksi. Kiehauta hillo vielä uudelleen. Kerää päälle kertynyt vaahto pois ja purkita hillo kuumiin hillopurkkeihin. Käytä hillo leivontaan tai herkuttele vaikka lettujen kanssa.

Nyt on aika kerätä syksyn sato talteen!
Kommentoi

 1. Bakeringa says:

  Ihanana näköistä! En olekaan koskaan kokeillut tehdä marja-aronioista mitään. Nyt voisi kenties kokeilla!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Herkkua tuosta tuli. Katsotaan mihin sitä tulen käyttämään… Kannattaa kokeilla, jos on marja-aronioita pihalla satoa tekemässä.

 2. Heidi/Mustikkasuu says:

  Keittelin itsekin viikonloppuna hilloa omenoista ja marja-aroniasta. Saa nähdä minkälaista käyttöä sille tulee talvella, kauniin väristä hillo ainakin on ja C-vitamiinia piisaa! Syksy on ihanaa aikaa..:)

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kaunista tuosta tulee ja omenoiden kanssa niin herkullista!

 3. Nimetön says:

  Ikinä en ole ennen kuullut aronia-marjoista, mutta tänä syksynä nimi kävelee vastaan joka paikassa, esimerkiksi täällä. 😀 Pitäisiköhän perehtyä vähän enemmän ja jos jostain saisi maistiaisia…

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Itsekin olen huomannut saman asian eli nyt tänä vuonna oman innostukseni myötä olen huomannut marjan käyttöä paljon myös muualla internetissä yms. Onkohan tuo oma innostus vaan kiinnittänyt enemmän huomiota tuohon marjaan vai onko marjasato ollut tänä vuonna poikkeuksellisen hyvä ja sitä kautta marjat halutaan käyttää hyödyksi. Suosittelen kuitenkin tutustumaan marjaan, koska sen terveysarvot vaikuttavat aika hyviltä 🙂

 4. Nimetön says:

  Hillo marja-aronioista (+sekalaiset lisukkeet) on käsittämättömän hyvää mielestäni. Ihan parasta!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä tämä oli hyvää! On maistunut meillä niin lettujen päällä kuin vaniljakiisselin joukossa 🙂

 5. Nimetön says:

  Kun tekee tällä ohjeella, kuinka monta purkkia hillon säilömiseen tulisi varata? 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä tästä useampi hillopurkillinen tuli. Veikkaisin pari litraa, mutta voi mennä vikaankin. Sen verran on aikaa tuosta, kun hilloa tein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close