Suklainen panna cotta-jälkiruoka

Suklaa panna cotta jälkiruoka ylhäältä kuvattuina.

Suklainen panna cotta-jälkiruoka sopii täydellisesti vaikka uudenvuoden juhlien jälkiruoaksi. Se on helppo ja nopea valmistaa jo juhlia edeltävänä päivänä. Tähän reseptiin voit käyttää maitosuklaata tai tummaa suklaata. Lisäksi tähän sopii erinomaisesti myös joululta jääneet ylimääräiset täyssuklaiset konvehdit tai tryffelit. Muista vaan maistella panna cottaa ennen annosmaljoihin kaatamista, koska sokerin määrä riippuu käytetyn suklaan makeudesta.

Jaa valmiiksi keitetty panna cotta sopivan kokoisiin tarjoiluastioihin ja koristele ne jäähtyneinä kermavaahdolla haluamallasi tavalla. Jos annokset tarjoillaan vain aikuisille, voit vähentää hieman maidon määrää ja korvata pienen osan maidosta vaikka kermaliköörillä. Näin saat hieman erilaista makuvivahdetta annoksiin.

Alla olevan reseptin mukaisesti tehtynä tämä jälkiruoka sopii täydellisesti sekä aikuisille että lapsille. Katso alta resepti ja valmista tämä herkku jääkaappiin valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä. Tällöin vain koristelu jää tarjoilupäivänä tehtäväksi.

Chocolate panna cotta dessert with whipped cream and coca powder

Suklainen panna cotta

(noin 2-4 annosta)
Panna cotta
2 dl maitoa
1 dl kermaa
50 g suklaata
1 rkl kaakaojauhetta
noin 1 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä

Koristeluun
kermavaahtoa
(kaakaojauhetta, rouhittua suklaata, suklaakonvehteja)

Mittaa kattilaan maito, kerma, paloiteltu suklaa, kaakaojauhe sekä tomusokeri. Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna seos kattilassa kiehuvaksi. Sekoita seosta vispilällä koko kuumennuksen ajan.

Kun seos on kiehuvaa, ota liivatelehdet pois kylmästä vedestä, purista niistä ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kattilassa olevan suklaaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Maista seosta ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

Jaa lämmin panna cotta 2-4 annosmaljaan, annosmaljojen koosta riippuen. Nosta annosmaljat jääkaappiin hyytymään muutamien tuntien ajaksi, mielellään yön yli. Suojaa astiat esimerkiksi tuorekelmulla, kun annokset ovat jäähtyneet.

Lusikoi tai pursota kermavaahtoa haluamallasi tavalla jäähtyneiden ja hyytyneiden annosten päälle. Viimeistele annokset halutessasi kaakaojauheella, rouhitulla suklaalla tai vaikka suklaakonvehdeilla.

Vinkki! Jos panna cotta on valmistusvaiheessa liian makeaa, niin voit lisätä joukkoon hieman kaakaojauhetta tasapainottamaan makua.

Nopeasti ja helposti valmistuva suklaa panna cotta on herkullinen jälkiruoka
suklainen panna cotta annosmaljoissa kermavaahtoa ja kaakaojauhetta

Kurkkaa blogista myös nämä herkulliset jälkiruoat:

Kolmen aineen sitruunavanukas
Herkullinen alkoholiton tiramisu
Pehmeä mokka-kaakaopannacotta

Kurkkaa linkkivinkkejä uudeksivuodeksi myös Pullahiiren leivontanurkan Instagramista sekä Facebookista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close