Joulun tärkein maku?

Tästä se käynnistyy, nimittäin joulun odotus ja samalla myös blogin joulukalenteri. En ole enää itsekään pysynyt laskuissa kuinka monena vuonna Pullahiiren leivontanurkassa on joulukalenteri ollut, mutta ainakin tämä on yhdeksäs kerta. Sen kun kertoo 24 ”luukulla”, niin siitä tulee jo aika suuri reseptipankki joulunodotukseen ja joulun pyhille. Tänä vuonna luukut on jo nyt paria luukkua vaille valmiita. Ehkä paras tilanne näiden vuosien aikana. Varsinkin alkuvuosina luukkuja täyttelin pikku hiljaa, mutta tänä vuonna on ollut pakko tehdä luukut todella hyvin valmiiksi, koska olen joulukuussa paljon pois keittiöstä. 

*****Mikä on sinun mielestäsi joulun tärkein mauste? Minusta se on piparkakkumauste. Sehän ei tietenkään ole vain yksi mauste, mutta en osaa päättää mikä piparkakkumausteen mausteista olisi se kaikista jouluisin, joten päädyn nyt siihen, että minun vastaukseni on piparkakkumauste kokonaisuudessaan. Monesti piparkakkumauste tulee ostettua valmiina kaupasta, mutta mitä jos tänä vuonna tekisitkin joululahjaksi – joulun helpoimman itsetehdyn syötävän joululahjan – piparkakkumausteseoksen? Minä olen säästänyt erilaisia vaniljatangoista ja kardemummasta jääneitä putkia, jotka voi nyt erinomaisesti hyötykäyttää näihin piparkakkumausteisiin. Perinteinen piparkakkumauste valmistetaan kanelista, inkivääristä, neilikasta ja pomeranssinkuoresta. Nämä mausteet löytyvät myös useimmasta kaupan valmiista piparkakkumausteesta. Meillä kaneli on joulun aikaan kovassa käytössä, joten sen vuoksi myös tässä reseptissä kaneli on päässyt suurimpaan rooliin. Mausteseoksen joukkoon voit lisätä myös hieman maustepippuria ja/tai kardemummaa.  
Piparkakkumauste

2 rkl jauhettua kanelia

1 rkl jauhettua inkivääriä

1 rkl jauhettua neilikkaa

1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta

(jauhettua maustepippuria)

(jauhettua kardemummaa)Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Voit myös siivilöidä mausteseoksen, jotta se on tasaista. Lusikoi mauste purkkeihin ja laita kivat etiketit tai pieni kortti lahjanarulla kiinni purkkeihin. Muutamassa minuutissa ihana syötävä lahja on valmiina. Pienempien purkkien ja putkien täyttämiseen voit tehdä leivinpaperista pienen suppilon, jonka avulla saat mausteseoksen helposti ja siististi purkkeihin. Vinkki! Jos haluat varioida mausteseosta, niin voit lisätä piparkakkumausteseokseen myös hieman jauhettua maustepippuria, ja/tai jauhettua kardemummaa. 

Piparkakkumaustetta voi käyttää monen erilaisen joululeivonnaisen maustamiseen. Sen tulette huomaamaan myös tässä joulukalenterissa, joten valmista jo nyt oma mausteseoksesi valmiiksi. 

Tästä löysit nyt blogin tämän vuoden ensimmäisen joulukalenterireseptin! Toivottavasti nautit joulunodotuksesta yhdessä minun ja muiden blogin lukijoiden kanssa. Jos kokeilet reseptejä, niin kerro siitä minulle joko täässä alla blogin kommenttiosiossa, Facebookissa tai Instagramissa tunnuksilla #pullahiirenleivontanurkka sekä @pullahiirenleivontanurkka.  Sähköpostillakin saa kommentteja laittaa tulemaan [email protected].

Kiva, kun olet mukana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close