Juhlapöydän pavlova

Juhlapöydän pavlova

Juhlapöydän pavlova saa täytteekseen punaisista marjoista tehtyä hilloketta ja kermavaahtoa. Kermavaahdon voi maustaa vaniljasokerilla, mutta muuta sokeria tuo vaahto ei kaipaa, koska hilloke ja marenki on niin makeaa.

Pavlova on ihana herkku. Sen koostumukseen vaikuttaa uunin lämpötila sekä se kuinka kauan marenkia kuivattaa uunissa. Pavlova on usein päältä rapeaa ja sisältä hieman sitkeää. Jos haluat pavlovan marengista hyvin rapeaa, niin suosittelen silloin tekemään marenkipohjista ohuita, jolloin ne kuivuvat paiston aikana nopeammin.

Marenkipohjan voi valmistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja säilyttää sen suojattuna esimerkiksi pahvisessa kakkulaatikossa tai leivinpaperin alla.

Marenkikakku monessa eri muodossa on ollut meillä todellinen kahvipöydän suosikki niin kauan kuin muistan. Marenkikakku on kulkenut elämässä mukana erinäisissä juhlissa ja juhlapäivien kahvipöydissä. Reseptit ovat vaihdelleet ja muuntuneet vuosien aikana, mutta marenkikakku on ollut monessa juhlassa mukana. 

Kurkkaa alta resepti tähän ihanaan herkkuun! Pavlova sopii täydellisesti myös uudenvuoden juhlintaan!

Rapea pavlovaresepti

Uudenvuoden herkullinen pavlova punaisilla marjoilla

Marenkipohja
4 kananmunan valkuaista   
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa

Täyte
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 annos joulunpunaista hilloketta

(tomusokeria)

Vatkaa valkuaiset yhdessä sokerin kanssa paksuksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon perunajauhot, vaniljasokeri sekä etikka. Nostele marenkimassa sekaisin. 

Nosta marenkimassa uunipellille leivinpaperin päälle korkeaksi kasaksi. Muotoile veitsillä, palettiveitsillä tai lusikoilla marenkikasan reunat sileiksi vetämällä marengin alareunasta ylöspäin. Käy koko marenkimassa läpi samalla tavalla. Tee keskelle pieni kolo ja muotoile kolo lusikalla sopivan kokoiseksi.

Laita marenki uunipellin päällä uuniin 110 asteeseen noin 90 minuutin ajaksi. Jos käytät kiertoilmauunia, niin laita silloin lämpö hieman matalammaksi. Laita paistoajan jälkeen uuni pois päältä ja jätä marenki jäähtyvään uuniin (suosittelen jättämään esimerkiksi puisen lastan uuninluukun väliin jäähtymisen ajaksi). Säilytä valmis marenkipohja kosteudelta ja pölyltä suojattuna.

Nosta marenkipohja tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Lusikoi hieman hilloketta marenkipohjan koloon. Lusikoi kermavaahtoa kolo täyteen ja lusikoi päälle vielä hilloketta.

Vinkki! Pavlova saattaa olla leikatessa hieman sitkeää, joten veitsi on monesti paras pavlovan leikkausväline.

Pavlovan valmistaminen
Pavlovan täyttäminen
marjahilloje
Pavlovan resepti
Herkullinen pavlova
pavlovan resepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close