Mango-passionmunkit

Mango-passionmunkit

Mango-passionmunkit ovat ihanan makuisia rahkamunkkeja, jotka valmistuvat nopeasti ja helposti. Taikinaan ei tarvitse itse lisätä edes sokeria, jos et halua hyvin makeita munkkeja. Paistetut munkit kuitenkin kieritellään perinteisesti erikoishienossa sokerissa.

Sain idean kokeilla näitä maustettuja munkkeja, kun löysin kaupasta valmiiksi maustettua mango-passiorahkaa. Aika harvoin ostan valmiiksi maustettuja rahkoja, mutta tuo purkki innosti kokeilemaan tuotteesta jotain ihanaa leivonnaista. Onhan nuo hedelmät niin ihania missä muodossa tahansa. Periaatteessa tähän reseptiin voisi käyttää oikeastaan mitä tahansa maustettua rahkaa.

Rahkamunkit ovat herkullisia pikamunkkeja. Myös pikamunkit voi täyttää hillolla. Tähän reseptiin sopisi ehkä jokin hieman trooppisempi hillo. Rahkamunkeista ei välttämättä tule täysin pyöreitä, koska munkkeja ei muotoilla käsin pyörittämällä, vaan taikina lusikoidaan lusikalla tai jäätelö-/keksikauhalla kuuman öljyn joukkoon. Se ei kuitenkaan makua haittaa.

Tarvittavan öljyn määrään vaikuttaa käyttämäsi kattila, joten varaa öljyä sen mukaisesti. Jos paistat munkit friteerauskeittimessä (ohjeet löydät täältä), niin varaa silloin öljyä laitteen ohjeiden mukaisesti. Öljyä kannattaa olla kattilassa aina sen verran, että munkki mahtuu kunnolla pyörimään öljymäärässä. Muista olla varovainen kuumaa öljyä käyttäessäsi. Kurkkaa täältä vielä ohjeet munkkien paistamiseen kattilassa.

Itse tykkään käyttää erikoishienoa sokeria sokerimunkkien sokerointiin, sillä se on ihanan hienojakoista. Se on mukavampi syödessä ja ainakin minun mielestäni myös kauniin näköistä munkkien päällä.

Kurkkaa alta resepti ja yllätä vappuherkuttelijat ihanilla vappuherkuilla!

Ihanan nopeat pikamunkit

Mango-passionrahkamunkit

(noin 10 kpl) 

Munkkitaikina
250 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa 
50 g voita
ripaus suolaa
(sokeria)
150 g maustettua maitorahkaa (mango-passio)
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa 

Paistoon
ruokaöljyä (esimerkiksi rypsiöljy)

Päälle
noin 1 dl erikoishienoa sokeria munkkien kierittelyyn

Mittaa kaikki taikinaan varatut kuivat aineet kulhoon. Sulata voi ja sekoita se yhdessä maustetun rahkan, kananmunien ja maidon kanssa taikinan joukkoon. Sekoita hyvin. Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa hieman sokeria. Kannattaa muistaa, että valmiit munkit kieritellään sokerissa vielä lopuksi, joten sekin antaa makeutta näille munkeille.

Kuumenna paistoöljy pienessä kattilassa tai friteerauskeittimessä 160-170 asteiseksi. Nosta jäätelö-/keksikauhalla tai parilla lusikalla munkkitaikinaa kuuman öljyn joukkoon ja paista noin 3 minuuttia per puoli. Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja kierittele ne sen jälkeen sokerissa. Ensimmäinen munkki kannattaa halkaista ja katsoa, että se on kypsä. Näin pystyt hyvin arvioimaan munkkien tarkemman paistoajan. Herkuttele tuoreilla ja ihanan pehmeillä pikamunkeilla. 

Nämä munkit ovat parhaimmillaan heti paiston jälkeen!

Vinkki!  Voit täyttää pikamunkit halutessasi esimerkiksi hillolla tai kreemillä paiston jälkeen. 
Vinkki! Jos et omista vaakaa, niin 250 g vehnäjauhoja on noin 4 dl.

Rahkamunkkitaikina
Herkulliset rahkamunkit
Vappumunkit nopeasti

Kurkkaa myös nämä ihanat munkkireseptit:

Superpehmeät briossimunkit
Munkkipossut ja munkkien paistaminen friteerauskeittimellä
Kiireisen emännän pikamunkit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close