Vapun herkullinen mustikkasima

Vapun herkullinen mustikkasima

Vapun herkullinen mustikkasima on ihanan raikas juoma, joka maistuu varsinkin näin kevään juhlapäivinä. Juoman kauniin tumma väri ja ihanan herkullinen maku on täydellinen yhdistelmä. Siman perinteinen maku on kuitenkin helposti tunnistettavissa.

Mustikkamehu on oma suosikkini marjamehuista, joten mustikan valitseminen simamauksi muutama vuosi sitten oli aika selvä juttu. Sitruuna antaa mukavan lisämaun mustikkasimaan.

Mustikkasimaa on tullut tehtyä jo muutamia kertoja, mutta reseptiä ei ole löytynyt täältä blogin puolelta. Pakkohan se oli nyt korjata tilanne ja julkaista, kuinka minä mustikkasiman valmistan.

Kurkkaa alta resepti ja aloita siman valmistaminen jo vaikka heti, niin ehdit saada siman valmiiksi vielä ennen vappua.

Mustikkasiman resepti

Mustikkasima

4 litraa vettä
400 g mustikoita
450 g (n. 5 dl) sokeria
2 sitruunaa (luomu)
pieni nokare hiivaa

(sokeria, rusinoita)

Mittaa kattilaan kaksi litraa vettä ja mustikat. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kiehuvan nesteen joukkoon sokeri. Ota kattila pois liedeltä. Pese sitruunat hyvin ja kuori ohuelti keltainen kuori nesteen joukkoon. Poista sen jälkeen sitruunasta valkoinen kerros hedelmän ja kuoren välistä. Siivuta sitruuna vielä nesteen joukkoon. Voit toki halutessasi puristaa sitruunasta pelkästään mehun, mutta silloin sitruunaa ei lisätä siivuina joukkoon, vaan puristettu mehu riittää.

Voit kaataa kuuman mustikkamehun tarvittaessa isompaan astiaan. Lisää edellisten joukkoon kaksi litraa kylmää vettä ja anna seoksen jäähtyä noin +38 asteiseksi. Sekoita hiiva joukkoon. Laita astian päälle liina tai kelmu, ja anna juoman seistä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Laita jokaiseen puhtaaseen pulloon ensin teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Pullota sima suppiloa apuna käyttäen puhtaisiin pulloihin siivilän läpi. Laita korkit kiinni. Nosta pullot jääkaappiin. Sima on valmista juotavaksi, kun pullossa olevat rusinat nousevat pintaan. Tämä vie noin 4-6 päivään.

Availe välillä pullon korkkeja, jotta paine pullon sisällä ei kasva liikaa.

Herkuttele mustikkasima vaikka munkkipossujen kanssa!

Huom! Käytä siman valmistuksessa aina vain puhtaita astioita, pulloja ja muita tarvikkeita.

Vinkki! Hiivan määrä on simareseptissä todella vähäinen. Voisi sanoa, että tuorehiivaa tulee pienen herneen kokoinen pala. Älä siis annostele hiivaa liikaa. Jos käytät kuivahiivaa, niin annostele sitä ”teelusikan kärjellisen” verran. Huomioi, että kuivahiivaa käytettäessä nesteen tulee olla noin +42 asteista.

Marjasima
Mustikkasima ja munkit

Kurkkaa blogista myös nämä simareseptit:

Perinteinen sima
Kirkas vadelmasima
Lime-mansikkasima

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close