Pähkinätoffeet

Pähkinätoffeet

Pähkinätoffeet ovat herkullisia itsetehtyjä makeisia. Toffeen keittäminen kestää hetken aikaa, mutta lopputulos kyllä palkitsee. Minä käytin toffeen joukossa hasselpähkinä-, pistaasi- ja mantelirouhetta. Karkit on kuorrutettu lopuksi maitosuklaalla.

Toffee on hyvin klassinen itsetehty joulumakeinen. Toffeekarkkeja on mukava antaa lahjaksi tai tarjoilla jouluna lähipiirille. Pistaasipähkinät antavat kivasti maun lisäksi väriä näille karamelleille.

Valmistuksessa kannattaa käyttää suurta kattilaa, koska seos kuohuu kiehuessaan aika paljon. Jos mahdollista, niin valitse pinnoitettu kattila, jolloin pohjaan palamisen kanssa ei ole niin suurta vaaraa. Muista kuitenkin sekoitella seosta koko lämmittämisen ja kiehumisen ajan, jotta seos ei pala pohjaan.

Katso alta pähkinätoffeeresepti ja valmista nämä herkut joulua varten lahjaksi tai joulupöytään tarjolle!

Itsetehdyt toffeekarkit

Pähkinätoffeet
(noin 25 kpl)

2 1/2 dl sokeria
1/2 dl glukoosisiirappia
5 dl kermaa
noin 100 g hasselpähkinä-, pistaasipähkinä- ja/tai mantelirouhetta
noin 200 g tummaa tai maitosuklaata

Mittaa isoon kattilaan sokeri, glukoosisiirappi ja kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Jatka keittämistä, kunnes seos saavuttaa 125 asteen lämpötilan. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon valitsemasi pähkinä- tai mantelirouheet. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25 cm x 25 cm), levitä tasaiseksi ja anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt levy sopivan kokoisiksi paloiksi. Siisti reunat tarvittaessa ennen paloiksi leikkaamista.

Sulata suklaa vesihauteessa tai matalalla teholla mikrossa, välillä sekoitellen. Katso halutessasi alta ohjeet suklaan temperointiin.

Upota toffeepalat sulatettuun suklaaseen ja nosta toffeet leivinpaperille jähmettymään. Voit myös lusikoida palojen päälle suklaan, jos et halua kuorruttaa niitä kokonaan suklaalla. Ripottele vielä halutessasi päälle hieman pistaasi-, manteli- tai hasselpähkinärouhetta.

Vinkki! Voit käyttää tavalliseen tapaan sulatettua suklaata, mutta parhaimpaan lopputuloksen pääset, jos temperoit käytettävän suklaan. Katso alta tarkemmat ohjeet suklaan temperointiin.

Toffeelevy
Suklaan sulattaminen
Kinuskikarkki suklaakuorrutteella

Suklaan temperointilämpötilat

Suklaa temperoidaan eli lämpökäsitellään lämmittämällä ja jäähdyttämällä sitä kolmeen eri lämpötilaan. Eri suklaalaaduilla on eri lämpötilat, joiden asteet näet alta. Monesti myös konvehtikäyttöön tarkoitetuissa suklaapaketeissa lukee tarkat asteet juuri kyseiselle suklaalle. 

Lämpötilat:
Valkosuklaa lämmitys 40 astetta / jäähdytys 26-28 astetta / lämmitys 25-29 astetta
Maitosuklaa lämmitys 45 astetta / jäähdytys 26-28 astetta / lämmitys 30 astetta
Tumma suklaa lämmitys 48-50 astetta / jäähdytys 27-28 astetta / lämmitys 31-32 astetta

Pähkinäkinuskikarkit
Pistaasipähkinä suklaa
Itsetehdyt makeiset resepti
Haukattu toffeepala suklaakuorrutteella

Katso myös nämä herkulliset karkkireseptit:

Makeat triofudget
Rocky Road-patukat
Ihana murosuklaat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close