Panna cotta sahramilla

Sahrami panna cotta

Panna cotta on tällä kertaa maustettu ja värjätty sahramilla. Se on herkullinen ja helposti valmistettava jälkiruoka. Sahramin makuisen ja kauniin keltaisen panna cottan päällä on lisäksi hieman mangososetta sekä kermavaahtoa. Tämä yhdistelmä on erittän herkullinen ja maistuva. Kaiken lisäksi se sopii tähän Lucian päivään täydellisesti.

Lucian päivänä on usein tarjolla sahramipullia. Varsinkin naapurimaassamme Ruotsissa tuo kauniin kellertävä ja usein S-kirjaimen muotoinen pulla on Lucian päivän leivonnainen. Jos sahramipullan valmistaminen kiinnostaa, niin kurkkaa reseptit täältä.

Minä olen tehnyt jo monien vuosien ajan 13. joulukuuta jonkin herkullisen sahramilla maustetun ja värjätyn leivonnaisen tai jälkiruoan. Tällä kertaa tämä panna cotta eli keitetty kerma valikoitui reseptiksi. Idea lähti näistä kauniista shampanjalaseista, joitä halusin käyttää jonkin herkullisen jälkiruoan tarjoiluun. Shampanjaa tulee harvemmin juotua, mutta jälkiruokia sitten sitäkin enemmän.

Kurkkaa alta tämä Lucian päivän herkullinen jälkiruoka ja valmista se vaikka pikkujoulujen tai jouluillallisen jälkiruoaksi.

Aurinkoiset sahrami panna cotta jälkiruoat

Panna cotta sahramilla (4 annosta)

4 dl täysmaitoa
2 dl kermaa
3/4 dl sokeria
0,25 g sahramia
4 liivatelehteä

Kermavaahtoa
Mangososetta

Mittaa kaikki ainekset liivatelehtiä lukuunottamatta kattilaan.

Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmän veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.

Kuumenna sillä aikaa kattilassa olevat ainekset kiehuvaksi, koko ajan vispilällä sekoitellen. Kun kattilassa oleva seos kiehahtaa, ota liivatteet pois vedestä. Purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kattilassa muiden ainesten joukkoon. Sekoita hyvin.

Jaa panna cotta neljään jälkiruokamaljaan. Anna jäähtyä hetki ja nosta ne jääkaappiin viilenemään ja hyytymään.

Suojaa ne tarvittaessa esimerkiksi tuorekelmulla, mutta vasta kun annokset ovat jäähtyneet.

Koristele annokset reunoilta kermavaahdolla ja lusikoi keskelle noin ruokalusikallinen mangososetta.

Panna cotta resepti
Sahrami panna cotta lucianpäivä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close