Helpot pretzel-kranssit

Helpot prezelkranssit

Tämän pretzel-idean poimin mukaani loppusyksystä, kun selailin erilaisia ideoita joululeivontaan, joita olisi mukava toteuttaa myös omien lasten kanssa. Pretzel-kranssin idea tuli vastaan monessa eri paikassa muutamilla eri tavoilla tehtynä. Ryhdyimme tuumasta toimeen ja teimme heti pari kranssia nuorison kanssa. Olisi niitä voinut tehdä enemmänkin, jollei osa pretzeleistä olisi kadonnut parempiin suihin työskentelyn tuoksinassa. Tärkeintä oli, että tekeminen oli mukavaa.

Tätä ideaa kannattaa kokeilla myös perheen pienimpien kanssa. Voisin kuvitella, että tämä voisi toimia ehkä jopa päiväkotiryhmissäkin hieman isompien lasten kanssa. Valmiin pretzel-kranssin voi koristella mansikka- tai lakunarulla, tai ihan oikealla narulla. Pretzel-kranssi toimii koristeena tai vaikka syötävänä lahjana.

Koristeina voi käyttää erilaisia nonparelleja, suklaapalloja, strösseleitä, karkkeja ja lakunarua. Tässä saa käyttää omaa luovuutta. Kurkkaa alta ohje ja muutama vaihekuva.

Helpot pretzel-kranssit

Helpot pretzel-kranssit

(noin 2-3 kpl, riippuen kranssien koosta)

150 g pieniä pretzeleitä
100 g valkosuklaata

(syötäviä koristeita)

Ota pretzelit esille. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla tai vesihauteessa.

Laita pöydälle leivinpaperi voit piirtää leivinpaperin takapuolelle kynällä ympyrän tai tulostaa ympyrän irralliselle paperille ja laittaa sen leivinpaperin alle. Ympyrä helpottaa pysymään oikeassa muodosssa.

Dippaa pretzelin ”solmupuoli” hieman valkosuklaaseen ja asettele ympyrälle haluamaasi kohtaan. Tee näin joka pretzelille ja nosta ne aina vieri viereen leivinpaperin päälle. Kun ensimmäinen kerros on valmis, tee päälle toinen kerros.

Ripottele suklaan päälle koristeita ja nosta pretzel-kranssit hetkeksi jääkaappiin.

Viimeistele kranssit lakunarulla tai tavallisella narulla.

Pretzel-kranssien valmistaminen
Helppo leivonta lasten kanssa
Helpot pretzel kranssit
Valmis pretzell kranssi
Joulukranssi pretzel

Katso myös nämä kivat syötävät lahjat blogista:

Suklainen kaakaopallo
Maustettu pikakahvi
Valkosuklaalla kuorrutetut pretzelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close